Historiek

 

In het Pajottenland, op de rand van Brussel, in wat ooit een paardenstal en schuur was, wordt in 2003 een lemen bakoven gebouwd volgens de oude technieken en naar voorbeeld van de bakovens in Bokrijk. De paardenstal verandert in een klein maar gezellig bakhuisje, bakhuis La Source, achter de al even authentiek gerestaureerde hoeve.

De volwaardige bakkersopleiding en koksopleiding op Elishout vervolledigen het plaatje. Jarenlang blijft het bakken in de houtoven beperkt tot een hobby met veel gezellige momenten rond het houtvuur tot gevolg.

Het vernieuwde bakhuis dat de deuren opende in december 2011 straalt een sfeer uit van de tijd van toen, ingericht met sfeervolle rustieke materialen, en een terras en tuin met uniek zicht op de prachtige glooiingen van het pajottenland. Het bakhuis biedt plaats voor zo'n 30-tal personen waarbij smaakvolle gerechten bereid worden in de houtgestookte lemen bakoven. Ideaal om met vrienden, familie of collega's een gezellige avond door te brengen. Wij zijn ook geopend op weekdagen 's middags of 's avonds mits reservatie, liefst een dag op voorhand, en een minimum 6 personen (privédiners in de weekend zijn mogelijk vanaf 15 personen).

Bakhuis La Source staat bekend om zijn lekkere kwaliteitsproducten, ongedwongen sfeer in een rustgevend kader, en een persoonlijke bediening door de gastheer en gastvrouw. Wij wensen u een aangenaam en smakelijk verblijf in het bakhuis!

Mario

gallery/mario en martine small